ВТОРО МЯСТО НА НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ „МОГА И ЗНАЯ КАК“ -2023г.

12 отбора от 8 професионални гимназии взеха участие в регионалния кръг на състезанието по приложна електроника „Мога и зная как“, на което Технически университет-София , филиал Пловдив традиционно е домакин. Разпределени в две възрастови групи, състезателите решаваха тест от 20 въпроса, а след това трябваше да се справят с монтаж на платка по дадена схема, с допълнителен подбор на електронни компоненти. Победител в първа възрастова група 9-10 клас са учениците от 9 б клас , специалност „Промишлена електроника“ -Едис Палазлиев който взе второ индивидуално място и Денис Ашков отборно второ място . Във втора възрастова група 11-12 клас , учениците от 11 а клас , специалност „Компютърна техника и технологии“ – Аксел Бюлюк и Лора Рускова се класираха на пето място Надпреварата „Мога и зная как “ е част от официалния състезателен календар на Министерството на образованието и науката. Резултатите важат и при кандидатстването в Технически университет-София, филиал Пловдив. Учениците представиха достойно училището ни и грабнаха купата.


ВТОРО МЯСТО НА НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО СЧЕТОВОДСТВО -2019г.

Победителят Златко Вощев и неговия ръководител г-жа Милена Филипова

От 27 до 29 март 2019 година в град Гоце Делчев се проведе Националното състезание по Счетоводство. В него взеха  участие над 20 ученици от цялата страна. От нашето училище за националния кръг се класира Златко Малинов Вощев, ученик от 11 А клас, специалност „Икономическа информатика”, под ръководството на госпожа Милена Филипова. За пореден път Златко се  представи достойно и се класира на призовото второ място! За успеха си той получи парични и предметни награди и грамоти!


XI-ия Национален ученически конкурс  „Не се гаси туй, що не гасне“ – 2016 – 2017 г.

2-ро място: Емвер Меков, XI клас, ПГ „Васил Димитров”, гр. Мадан 


Двадесет и третото издание на Националния ученически конкурс под надслов „Съединението прави силата”  2015 год. – трето място


ТРЕТО МЯСТО НА НАЦИОНАЛНО СЪСТЕЗАНИЕ ПО СЧЕТОВОДСТВО -2012г.

Победителят Антонио Дичев и неговият ръководител г- жа Милена Филипова

Всяка година наши възпитаници участват и заемат призови места в националното състезанието по електроника „Мога и зная как“
Национален кръг 2015г. – първо място, 2017г. второ място


През 2019г. госпожа Милена Филипова получи почетното отличие „ Неофит Рилски“ за цялостна високопрофесионална трудова дейност в системата на образованието.